Menschool

Menlessen

In de marathon
In de marathon

 

Janpeter van Hezel is gediplomeerd men-instructeur en altijd actief geweest in de samengestelde mensport. Hij geeft op een enthousiaste en deskundige manier les in het mennen en geeft begeleiding naar het Menbewijs.

 

Of je nou de wedstrijdsport in wilt of alleen lekker recreatief wilt mennen, hij leert je de kneepjes van het mennen snel en veilig!

 

De menlessen zijn onderdeel van Hezel Stables. Klik door op deze link voor de site met meer informatie over Hezel Stables.

 

 

 

Vaardigheidsproef
Vaardigheidsproef

 Mensportbegeleiding

 

Voor alle facetten van mensportbegeleiding kun je bij ons terecht. We besteden veel aandacht aan dressuur voor de menwagen. Een menpaard moet los in het lijf kunnen lopen, hij moet kunnen wijken voor de zweep en met impuls vanuit de achterhand voorwaarts gaan. Daarnaast moeten hij makkelijk door de wendingen kunnen lopen en in balans. Uiteindelijk willen we ook een 'Happy Athlete' voor de menwagen.

 

Ook bieden we begeleiding bij deelname aan de samengestelde mensport, zoals de voorbereiding voor dressuur, marathon en vaardigheid. Niet alleen de voorbereiding van de paarden, maar ook de mentale voorbereiding van menner en grooms.

 

Tevens kunnen we je ondersteunen bij de aankoop van een (men)paard of pony. En indien nodig, ook het beleren van paarden of corrigeren van aangeleerde ondeugden tot aan hulp bij het voorbrengen van het paard bij een keuring.

Menbewijs

 

Bij de opleiding voor het Menbewijs leer je veel over paard of pony, het harnachement, voeding, ziekten en verzorging. Eigenlijk alles wat je moet weten om als menner verantwoord en veilig met je paard of pony om te gaan. Ook leer je alles over de verkeersregels wanneer je met je paard of pony over de openbare weg rijdt. En vooral dat laatste is tegenwoordig erg belangrijk. Veel weggebruikers houden namelijk geen rekening met paarden en pony's die soms ergens van kunnen schrikken en dan wegspringen. Daarom is het voor jou, als menner, extra belangrijk om je goed te houden aan de basisregels in het verkeer, zoals rechts houden, richting aangeven en voorrang verlenen.

 

Je kunt het Menbewijs halen door een examen af te leggen. Dit examen bestaat uit twee onderdelen: een theorie-examen en praktijkexamen.
Het theorie-examen bestaat uit 35 multiplechoice vragen. Om te slagen moet je tenminste 28 vragen goed beantwoord hebben. Het praktische examen bestaat uit de beoordeling van het paard of de pony en het rijtuig (conditie, onderhoud e.d.) en of je correct optuigt, aan- en uitspant. Tijdens het rijden moet je aan kunnen tonen of je controle hebt over het paard of de pony en of je correct wendingen kunt rijden en het voldoen vaardigheid hebt in het mensysteem. Ook word je beoordeeld of je duidelijk de richting aangeeft, goed omgaat met overige weggebruikers, verkeerssituaties goed inschat en je paard onder controle hebt in het verkeer.

 

Je Menbewijs haal je bij de Hilversumse Ponyclub/ Hezel Stables Mensportbegeleiding
Op de site www.koetsierbewijs.nl staat onder het hoofdstuk "Examen doen" de kalender wanneer je examen kunt doen.

 

Meld je bij ons om de cursus Menbewijs en het examen te gaan doen. De kosten zijn € 595. Stuur eenvoudig een e-mail met je naam, adres en ervaring en we nemen contact met je op. Ook kun je uiteraard gewoon even bellen: Jan Peter 06-22152596. 

 

Les van Hanneke
Les van Hanneke

Menlessen voor Kids

 

Sommige kinderen zitten liever achter een pony dan erop of willen graag allebei leren. En dat kan heel goed bij de Hilversumse Ponyclub. Zowel Hanneke als Jan Peter kunnen de kids perfect leren hoe ze de beginselen van het mennen onder de knie kunnen krijgen. Maar ook als ze verder willen in de mensport.

 

Vraag naar de mogelijkheden bij ons aan de bar, bel of stuur een e-mail