Ponykamp

GEGEVENS, INFORMATIE en TIPS voor de Ponykampen en Trainingsweek

Elke zomervakantie organiseren wij een leerzame en spannende trainingsweek en heel gezellige ponykampen om nooit te vergeten. We verheugen ons altijd enorm en zijn al leuke plannen aan het maken. Omdat we zoveel mogelijk gaan paardrijden is het belangrijk dat je genoeg rijervaring hebt en je zelfstandig kan rijden. Voor de trainingsweek moet je minimaal 12 jaar zijn. Wil je graag bij ons een week plezier maken en heb je met een van de intructrices gesproken? Dan hier een aantal aandachtspunten om er voor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

 

Tijden

De trainingsweekdagen zijn van maandag tot en met vrijdag 09:00 tot 17:00 uur. Omdat de werkzaamheden op de manege na 17:00 uur gewoon doorgaan zullen de kinderen na dit tijdstip niet meer worden beziggehouden. Op vrijdagavond is er een activiteit die niet langer zal duren dan tot 22:00 uur.

 

Dieet, medicijnen of allergieën

Er wordt op de manege gezamenlijk geluncht. Mocht uw kind medicijnen gebruiken, last hebben van allergieën of een aangepast dieet volgen geef dit alsjeblieft aan zodat er (binnen onze mogelijkheden) rekening mee gehouden kan worden. We gaan er wel van uit dat uw kind zelf voor het medicijngebruik zorgt.

 

Wat mee te nemen?

Paardrijkleding, zoals rijbroek en rijlaarzen (of jodphurs en chaps), cap (CE1384) en eventueel zweepje en bodyprotector. Een extra setje droge kleren, gympies en regenkleding. Het is heel handig om alle kleding (maar vooral de caps) goed te merken om verwarring en verlies te voorkomen.

 

Veiligheid en verzekering

We proberen natuurlijk het kamp zo gezellig mogelijk te laten verlopen, maar dit mag nooit ten kosten van de veiligheid gaan. Daarom is het dragen van een cap altijd verplicht als je op een paard of pony zit. Daarnaast is het verplicht om met rijlaarzen of rijschoenen met chaps te rijden. Het dragen van een bodyprotector is verstandig, maar is niet verplicht. Ondanks dat we het risico uiteraard tot een minimum proberen te beperken blijven paarden vluchtdieren en kan er altijd wat gebeuren. Daarom rijdt en verblijft uw kind bij ons altijd op eigen risico. Wat de verzekering betreft adviseren wij zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Lichamelijke klachten en/of blessures

Ook als uw kind een (langdurige) blessure heeft of snel lichamelijke klachten heeft, raden wij aan om voor de deelname even met ons te overleggen. We rijden een aantal uur per dag, soms aaneengesloten, en het is belangrijk dat de kinderen dit lichamelijk vol kunnen houden.

 

Financieel

De ponykamp kost €275,- Dit bedrag kan in twee keer betaald worden d.m.v. een aanbetaling. Alleen wanneer deze aanbetaling van €150,-, op de bankrekening is ontvangen kunnen we definitief een plaats toewijzen aan degene die zich inschrijven. Het restbedrag van €125,-  moet uiterlijk op de vrijdag voor aanvang van de ponykamp voldaan zijn. Indien niet tijdig schriftelijk is geannuleerd, is het volledige bedrag verschuldigd. De Hilversumse Ponyclub behoudt zich het recht voor om bij niet tijdige betaling de aanmelding voor het ponykamp ongedaan te maken. Aanbetalingen worden niet gerestitueerd. 

 

Alleen wanneer de aanbetaling correct is ontvangen, is de deelnemer verzekerd van een plekje/inschrijving.

Deelname van de ruiter is alleen mogelijk wanneer de ruiter over voldoende rijervaring beschikt.

Het rijniveau van de ruiter kan alleen door een instructeur of instructrice van de Hilversumse Ponyclub worden beoordeeld.

 

Zjn er nog vragen en/of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op.